Červené vína

Zber hrozna by mal byť ideálny s vyšším obsahom cukru. Pri spracovaní hrozna vzniká rmut ktorý spoločne so šupkami dávame fermentovať do nerezových nádrží ( vinifikátoroch ) a určitý čas ich miešame. Maceračný proces trvá niekoľko dní až týždňov. Pri tomto procese sa uvoľňujú prírodné taníny a farba zo šupiek hrozna. Po určitom čase fermentácie oddeľujeme víno od šupiek lisovaním. Vylisované víno pripravíme v nerezových nádržiach na zrenie v dubových (barikových) sudoch. Našimi najznámejšími modrými odrodami sú Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Frankovka Modrá, Pinot Noir, Dunaj. 

Cena

1215
11215

Značky

Zobrazených položiek: 6
alibernet 2017
€14
Skladom

Červené suché víno, Južnoslovenská vinohradnícka oblasť, Rubáň. Balenie 0.75 l, obsah alkoholu 13.5% Ocenenia -Zlatá medaila Bacchus Madrid -Zlatá medaila Danube Wine...

018-MOJ-VLASTNY
pinot noir 2015
€15
Skladom

Červené suché víno, Južnoslovenská vinohradnícka oblasť, Nová Vieska. Balenie 0.75 l, obsah alkoholu 13.5% Ocenenia -Zlatá medaila na svetovej súťaži Pinotov ( Mondiale de...

017-MOJ-VLASTNY2
cabernet franc
€12,50
Skladom

Červené suché víno, Južnoslovenská vinohradnícka oblasť, Rubáň. Balenie 0.75 l, obsah alkoholu 14.5%. Ocenenia -Zlatá medaila Bacchus Madrid 2024

017-MOJ-VLASTNY
Frankovka modra
€12
Skladom

Červené suché víno, Južnoslovenská vinohradnícka oblasť, Dubník. Balenie 0.75 l, obsah alkoholu 14.5%.

016-MOJ-VLASTNY
merlot
€12
Skladom

Červené suché víno, Južnoslovenská vinohradnícka oblasť, Rubáň. Balenie 0.75 l, obsah alkoholu 14.5%. Ocenenia -Zlatá medaila AWC VIENNA

015-MOJ-VLASTNY
Pinot Noir 2021
€12
Skladom

Červené suché víno, Južnoslovenská vinohradnícka oblasť, Dubník. Balenie 0.75 l, obsah alkoholu 14.5%. Ocenenia -strieborná medaila AWC VIENNA

014-MOJ-VLASTNY
6 položiek celkom

Zber hrozna by mal byť ideálny s vyšším obsahom cukru. Pri spracovaní hrozna vzniká rmut ktorý spoločne so šupkami dávame fermentovať do nerezových nádrží ( vinifikátoroch ) a určitý čas ich miešame. Maceračný proces trvá niekoľko dní až týždňov. Pri tomto procese sa uvoľňujú prírodné taníny a farba zo šupiek hrozna. Po určitom čase fermentácie oddeľujeme víno od šupiek lisovaním. Vylisované víno pripravíme v nerezových nádržiach na zrenie v dubových (barikových) sudoch. Našimi najznámejšími modrými odrodami sú Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Frankovka Modrá, Pinot Noir, Dunaj.