Červené vína
Zber hrozna by mal byť ideálny s vyšším obsahom cukru. Pri spracovaní hrozna vzniká rmut ktorý spoločne so šupkami dávame fermentovať do nerezových nádrží ( vinifikátoroch ) a určitý čas ich miešame. Maceračný proces trvá niekoľko dní až týždňov. Pri tomto procese sa uvoľňujú prírodné taníny a farba zo šupiek hrozna. Po určitom čase fermentácie oddeľujeme víno od šupiek lisovaním. Vylisované víno pripravíme v nerezových nádržiach na zrenie v dubových (barikových) sudoch. Našimi najznámejšími modrými odrodami sú Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Frankovka Modrá, Pinot Noir, Dunaj.
Značky
Zber hrozna by mal byť ideálny s vyšším obsahom cukru. Pri spracovaní hrozna vzniká rmut ktorý spoločne so šupkami dávame fermentovať do nerezových nádrží ( vinifikátoroch ) a určitý čas ich miešame. Maceračný proces trvá niekoľko dní až týždňov. Pri tomto procese sa uvoľňujú prírodné taníny a farba zo šupiek hrozna. Po určitom čase fermentácie oddeľujeme víno od šupiek lisovaním. Vylisované víno pripravíme v nerezových nádržiach na zrenie v dubových (barikových) sudoch. Našimi najznámejšími modrými odrodami sú Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Frankovka Modrá, Pinot Noir, Dunaj.