Stlačením tlačidla potvrdzujem, že mám viac ako 18 rokov

Leto, Teplé Počasie a Osvieženie s Vínom Frizzante od Vinárstva Rajníc

V horúcich letných dňoch nie je nič príjemnejšie ako si dopriať osviežujúci nápoj, ktorý vás ochladí a prinesie vám príjemný chuťový zážitok. A práve tu vstupuje na scénu víno frizzante od Vinárstva Rajníc, ktoré je stvorené pre teplé letné dni.

Čo je vlastne víno frizzante?

Víno frizzante pochádza z taliančiny a znamená „jemne perlivé“. Táto mierne šumivá varianta vína Prosecco sa vyrába tzv. Charmatovou metódou. Pri tejto metóde je víno plnené pod tlakom do fliaš, čo je rýchlejší a veľmi rozšírený spôsob výroby. Cieľom tejto metódy je vyrobiť svieže, ľahké a ovocné víno s nižším obsahom alkoholu, ktoré je ideálne pre konzumáciu v teplých letných dňoch.

Trend výroby a konzumácie frizzante vína sa dostáva do popredia najmä v Nemecku a Rakúsku a oceňuje ho predovšetkým mladá generácia. Jemne perlivé víno sa podáva dobre vychladené až podchladené, prípadne sa môže pridať pár kociek ľadu, čím ešte viac umocníte jeho osviežujúci efekt.

Vinárstvo Rajníc a jeho vína Frizzante

Vinárstvo Rajnícsa rozhodlo zaradiť túto osviežujúcu chuť aj do svojej ponuky. Ich vína Frizzante sú vyrobené vínom z Južnoslovenskej vynohradníckej oblasti. Biele Müller Thurgau 2022 a ružové Cabernet Savignon Rosé 2022. Vďaka svojmu jemnému perleniu a sviežosti sa stávajú ideálnym spoločníkom počas horúcich letných dní.

Kombinácia kvalitných hrozien, starostlivé spracovanie a moderná technológia výroby dávajú vínu Rajníc Frizzante jedinečnú chuťovú a aromatickú paletu.

Vďaka svojej dostupnej cene sa tieto Frizzante vína úspešne postavia do konkurencie sektom v oblasti aperitívov. Ľahký obsah alkoholu a osviežujúci charakter ich robia ideálnymi pre letné oslavy, pikniky alebo ľahké večerné stretnutia s priateľmi.

Ako si vychutnať chuť Frizzante ešte viac?

Okrem samotného vína Frizzante od Vinárstva Rajníc môžete experimentovať aj s rôznymi miešanými nápojmi, ktoré prinesú nové dimenzie a chuťové zážitky. Tu je pár receptov, ktoré vám pomôžu vychutnať si Frizzante o kúsok viac:

Bellini: Ingrediencie: 4 broskyne (aj mrazené alebo z kompótu), frizzante biele. Postup: Olúpané broskyne bez kôstky rozkrojíme napoly a rozmixujeme v mixéri na pyré, ktoré dáme chladiť na 30 minút. Do vychladeného pohára na sekt pridáme najskôr broskyňové pyré a zhruba do polovice pohára dolejeme šumivé víno. Jemne premiešame a na záver opäť dolejeme víno. Podávame ozdobené plátkom broskyne.

Mimóza: Ingrediencie: 100% pomarančový džús, frizzante biele, pomarančová kôra Postup: Do vychladeného pohára na sekt nalejeme v pomere 1:1 najskôr šumivé víno, potom pomarančový džús. Podávame s kockami ľadu, ozdobené plátkom pomarančovej kôry.

Pink Chevrolet: Ingrediencie: frizzante ružové, 6 jahôd, 2 lístky mäty, ľadová drť Postup: V mixéri rozmixujeme 5 jahôd s ľadom a mätou. Do vychladeného pohára na sekt nalejeme najskôr ovocnú drť a dolejeme šumivé víno. Pohár ozdobíme nakrojenou jahodou.

Kir Royale: Ingrediencie: frizzante ružové, 20 ml ovocného likéru (najlepšie černicový, malinový alebo podobný), mrazené lesné ovocie Postup: Do vychladeného pohára na sekt nalejeme najskôr ovocný likér, následne po stene pohára dolievame šumivé víno. Na záver vhodíme do pohára lesné ovocie podľa chuti.

Tieto jednoduché a chutné recepty vás nechajú objaviť nové možnosti, ako si užiť osviežujúci charakter Frizzante vína od Vinárstva Rajníc. Či už si vyberiete niektorý z týchto miešaných nápojov alebo si ho doprajete samotné vychladené, určite vás jeho delikátne bublinky a svieža chuť potešia v každom horúcom letnom dni.

Pozrite si aj

ĎALŠIE AKTUALITY

Ďalšie aktuality
loader
Táto webstránka používa súbory cookies

Na prispôsobenie obsahu a reklám, poskytovanie funkcií sociálnych médií a analýzu návštevnosti používame súbory cookie. Informácie o tom, ako používate naše webové stránky, poskytujeme aj našim partnerom v oblasti sociálnych médií, inzercie a analýzy. Títo partneri môžu príslušné informácie skombinovať s ďalšími údajmi, ktoré ste im poskytli alebo ktoré od vás získali, keď ste používali ich služby.